Lollo Caffé székhelye Campania régióban, Nápoly megyében, magához a városhoz pár kilométerre fekvő kisvárosban található. Az ambiciózus tulajdonos, Ciro Lollo 1999-ben alapította a pörköldét. Bátran állíthatjuk, hogy jelentős szakmai háttérrel, mivel a család az 50-es évek óta zöld kávé nagykereskedelemmel, importtal foglalkozott.
Magyarországon 2012 óta kapható. Cégünk, a Fourbox.hu Kft., mint a márka exkluzív importőre forgalmazza az olasz pörkölő üzem termékeit.
2014-ben a Lollo Caffé Classico nevet viselő 50% robuszta – 50% arabica összetételű keverék, a 2014 Top 5 kategória díjazottja lett.

lollo-post-irott3.jpg

 


Az erről készült beszámoló itt olvasható:

„Kávékorzó díjátadó, és eredményhirdetés 2014

Csakúgy, mint a tavalyi évben az idén is a Nonloso kávézó biztosította ( Budapest V. kerület, Zrínyi utca 16, a Bazilika szomszédságában) a helyszínt a Kávékorzó Magazin – A Kávésszakma Legjobbjai díjátadójának, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Továbbá külön köszönet illeti meg az összes támogatót, szponzort, aki nélkül nem jöhetett volna létre az esemény. Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti meg a fogyasztókat, hogy ilyen szép számmal neveztek, és szavaztak kedvenceikre.
A hétköznapi időpont miatt volt némi csúszás a kezdéssel, de szerencsére szinte mindenkinek sikerült odaérni a nagy forgalom ellenére is. Addig is, kellemes hangulatban lehetett beszélgetni, apró sós, és édes falatkákat, sütiket fogyasztani a hangulatos környezetben.
Idei díjátadónk is jó hangulatban zajlott, mindenki örült a sikernek, és a díjazottak nagy taps kíséretében vehették át az oklevelet, és a díjakat. Itt mindenki nyertes volt, hiszen a versenybe bejutottakat, az eddig elért eredményük miatt nevezték be, és szavaztak rájuk a vendégek, fogyasztók, aminél jobb visszajelzés nem hiszem, hogy lehetséges.
Kizárólag kategória győztest hirdettünk, és nem volt második, harmadik…stb helyezett! A díjazottak mindannyian kiemelkedő, és áldozatos munkát végeztek, egy közös cél érdekében, hogy a vendég a lehető legjobban érezze magát, és a legjobb minőségű kávét, és kiszolgálást kapja.
Úgy gondolom, hogy mindenki büszke lehet az elért eredményre, és arra, hogy a maga módján keményen kiveszi a részét a hazai kávékultúra előbbre jutásában.
Gratulálunk mindenkinek az elért eredményéhez, és további sok sikert kívánunk a jövőbeni áldozatos munkájához!”

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1427:kavekorzo-dijatado-es-eredmenyhirdetes-2014&catid=175:rendezveny-kiallitas-esemeny&Itemid=117

Bocuse D’Or európai döntője és a Sirha Budapest 2016 szakkiállítás

Május elején a gasztro világ figyelme Magyarországra összpontosult, hiszen Budapest adott otthont két rangos gasztronómiai rendezvénynek: a világ legrangosabb szakácsvetélkedőjének, a Bocuse D’Or európai döntőjének és a Sirha Budapest 2016 szakkiállításnak. Mindkét rendezvény kétévente kerül megrendezésre, a szervezést dicséri, hogy a két eseményt egy helyszínen a Hungexpo területén belül rendezték meg, így különösen sok érdeklődő látogatott el idén a kőbányai vásárvárosba.
A Bocuse d’Or európai döntőjének a végeredménye pedig szó szoros értelmében megkoronázta ezt az eseménysorozatot, a magyar séf, Széll Tamás és csapata állhatott a dobogó legfelső fokára.
A Bocuse d’Or versenyt nagyon komoly érdeklődés kísérte, már hetekkel a rendezvény előtt nagyon sokat foglalkozott vele a nyomtatott és az elektronikus média. Érezhető volt előre, hogy így a vele egy időben megrendezésre kerülő Sirha kiállítás is nagyon „erős lesz”. Ez valóban így történt, a kiállítók kitettek magukért.
A Sirha kiállításon belül külön szekciót alkotottak a kávés cégek. A komoly szakmai múlttal rendelkező nagy magyar és multi cégek most sem bízták a véletlenre a dolgot. Komoly méretű elegáns standokkal jelentek meg idén is, így sok látogatót vonzottak. Külön kis szigetet alkotott az olasz szekció, ahol itáliai pörköldék kínálták portékájukat kóstolásra.

A kisebb kiállítók közül pedig a LOLLO Caffé standja is nagyon sok látogatót vonzott. A bevált dél-olaszos karakterű, keveréket a – LOLLO Caffé Classicot – kóstoltatták, mely egy Nápolytól néhány kilométerre fekvő olasz városkából érkezik. Ennek a kávénak a teszteléséről már olvashattak a Kávékorzó Magazin oldalain.
E mellett a tavaly májusban bemutatott “elit kategóriát” képviselő GRAN CUVÉE került a rivaldafénybe.
2014-ben a LOLLO Caffe Classico keveréke a magyarországi “Top 5” kategória díjazottja lett. Úgy tűnik továbbra is tartja kiérdemelt pozícióját a piacon, hiszen a kóstolói visszaigazolások, illetve a három napig tartó vásáron az olasz vendégek jelenléte – akik önkényesen jelölték ki a LOLLO Caffe standját, mint az otthon ízét biztosító pontot – méltán igazolja, hogy továbbra is a “Top 5″-ben a helye a LOLLO Caffè-nak.
Pozíciójuk megerősödését jelzi az, hogy ez év márciusában megkezdték a Dolce Gusto kompatibilis kapszulák gyártása is, így LOLLO Caffé mostantól gyakorlatilag az összes egyadagos (monodose) rendszerhez ajánl kompatibilis kapszulákat. Nevesítve: elerhető az E.S.E. Pod mellett a NESPRESSO, a LAVAZZA Blue, a LAVAZZA ESPRESSO POINT (EP), a LAVAZZA Modo Mio, illetve az említett Dolce Gusto kompatibilis kapszula is.
Persze ezzel nem ért véget a LOLLO Caffé idei „robbantása”, terveik között szerepel egy referencia kávézó létrehozása és az olasz gasztronómiát más módon is szeretnék népszerűsíteni Magyarországon, de erről majd a jövő hónapban fognak részleteket elárulni… Mi ott leszünk… És persze meg is írjuk…
Dr. Gerlán László
Formative Zrt.”

Kávékorzó Magazin:

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1566:tovabbra-is-a-top-5-kategoriaban-a-lollo-caffe-x&catid=49:reggeli-kave&Itemid=106