Sziasztok, Gyimóthy Zsolt, Zsé vagyok, Katonai Térképész és zaccológus.:)

Pár hete jött a megkeresés, hogy  teszteljem a Lollo Caffe termékeit, és én gondolkodás nélkül igent mondtam, hiszen kvázi 15 éve birizgálja a fantáziámat és tartom hobbimnak a kávét. Kapcsolatom a kávéval már gyerekkoromban elkezdődött, ami persze kimerült a kávéba mártott kockacukorral. Ezzel az élménnyel bő 20 évig el is voltam, majd a 2000-es évek elején elkapott a gépszíj. Végig jártam az utat a kotyogós kávétól a „szarvasi” és csepegtetős elkészítési módokon keresztül az igazi espresso-ig.

De lássuk a tesztelésre kapott Lollo Caffe-t (20/80 Lollo Caffe Nero, https://www.lollo.hu/nero-lollo-caffe-porkolt-szemes-kave, 50/50; Lollo Caffe Classico https://www.lollo.hu/classico-lollo-caffe-porkolt-szemes-ka…, 70/30 ORO Lollo Caffe, https://www.lollo.hu/oro-lollo-caffe-porkolt-szemes-kave). Mindhárom csomagolás felnyitásakor egyből szembetűnő volt, hogy dél olasz kávékeverékről van szó. Sötét színű (erős) pörkölés, fényes, olajos kávészemek, intezív illat. Egymás mellé helyezve 1-1 maréknyi kávébabot a 20/80-as Lollo Caffe Nero keveréknél látható a nagy arányú apróbb szemű robusta, ahogy nő az Arabica arány, láthatóan csökken a Robusta szemek száma.Az illata is elég intenzív mindhárom keveréknek, kicsit füstös, kesernyés, hát tényleg dél-olasz cuccal van dolgunk...

lollo-pasis-post2.jpg

 

A tesztelést a NERO Lollo Caffe (20/80, 2390 Ft/kg) https://www.lollo.hu/nero-lollo-caffe-porkolt-szemes-kave keverékkel kezdtem. Ennél a keveréknél alapból állítottam az őrlőm bolondbiztos pozíciójából a durvább irányba, és mivel 80% a robusta, a hőfokot is látványosan csökkentettem.
Az őrlésen pici korrekciót végeztem a tökéletes eredmény elérése érdekében és a hőfokot is korrigáltam. Egy intenzív, karakteres ital kerekedett ki a végén, szép, vastag crema-val a tetején.

A kipróbálásra kapott kávéhoz kapott nagyon trendi, ízléses Lollo csészébe öntve egy nagyon jó illatú kávét kaptam és valóban beköszönt a Robuszta jellegzetes keserűségére utaló illat, ízvilág.

Erős, testes, étcsokira hajazó, kesernyés ízvilág jellemzi ez a tipikusan olasz, nápolyi kávét és ez sokáig megmarad a szánkban. Akik nem annyira vevők ezekre az erős ízekre azoknak egy kevés cukor és tej finoman meglágyítja a jellemzően étcsokis ízeket.

Ajánlom mindenkinek, akinek számít a kitűnő ár-érték választás, és azoknak, akik szeretik az olasz kávékultúrát és az erős, testes, intenzív utóízű kávékat.

https://www.lollo.hu/nero-lollo-caffe-porkolt-szemes-kave

Maradjatok velünk, hamarosan megismerhetitek a többi terméket is!
Zsé

#zaccológia #zsé #lollocaffe #lollo #nero #robusta #arabica #kávé #olaszkávé #kv #coffee #nápoly #olasz

  •